У Тернополі через події в Україні не змогли провести повноцінний міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословення». Як повідомили кореспонденту УНІАН в прес-службі міської ради, замість конкурсної програми, яка в попередні роки тривала 3 дні, в рамках фестивалю провели лише гала-концерт переможців 2011-2013 років.

Під час нього творчі колективи з Тернополя та області виконували духовні пісні й спільно з духовенством молилися за мир та неподільність України.

Під час відкриття гала-концерту благословили учасників та глядачів фестивалю архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Української Греко-Католицької Церкви владика Василій, архієпископ Української Православної Церкви Київського Патріархату владика Нестор.

Відео дня

Привітав учасників фестивалю і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«На жаль, складні події в нашій країні не дали можливості зарубіжним делегаціям прибути в Тернопіль. Оргкомітет конкурсу-фестивалю, врахувавши всі обставини прийняв рішення – не проводити цього року черговий конкурс. Але, ми не можемо перервати живу традицію духовного співу, яка вже стала візитною карткою нашого галицько-подільського краю. Сьогоднішній гала-концерт є молитвою про заступництво до Зарваницької та Почаївської Матері Божої, молитвою за мир», – сказав Надал.