Митрополит Донецкий и Мариупольский Иларион

Всечесні отці, дорогі брати і сестри!

Напередодні Страсного тижня звертаюся до Вас із закликом до сугубої молитви. Цьогорічний Великий піст став справжнім випробуванням для всіх нас: 11 квітня в Донецьку на шахті імені Скочинського загинули люди.

Важка втрата болем відгукується в серцях донеччан, адже перед Богом цінність життя кожної людини. Від імені віруючих Донецької єпархії приношу свої щирі співчуття сім'ям, які втратили годувальників, підношу молитви про упокоєння загиблих шахтарів та здоров'я постраждалих. Свою підтримку донеччанам передають жителі інших регіонів нашої країни. Те, що відбувається в Донбасі, хвилює всю Україну. Як архіпастир закликаю всіх людей доброї волі, цінуйте життя, бережіть здоров'я, проявляйте турботу про тих, хто її потребує.

Відео дня

Останнім часом різні тривожні звістки і чутки розбурхують людські  розуми і часто провокують їх на необдумані слова і вчинки. Жителі Донбасу завжди з гідністю брали всі випробування. Терпіння, витримка, уміння знайти компроміс - ось справжній донбаський характер. У нашому багатонаціональному краї ми завжди знаходили спільну мову і порозуміння.

Для віруючої людини головний засіб у боротьбі з пристрастями - піст і молитва! Попереду - Страсний тиждень, час спогадів про останні дні земного життя Христа Спасителя. Щоденні богослужіння в храмах розкривають перед нами сенс Євангельських подій, промислу Божого про рід людський і великої любові Бога до людей. Давайте гідно проведемо ці дні у соборній молитві, причастимося Святих Христових Тайн, вклонімося Плащаниці Спасителя і зустрінемо Світле Христове Вокресіння!

Молитвами преподобних отців Свтогорских, Святителя Ігнатія Маріупольського, преподобного Ілії Макіївського і всіх святих нехай береже Господь і Матір Божа наш Донецький край.

Божою милостию смиренний Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський