Семінар «Сучасні технології навчання курсів духовно-морального спрямування в освітніх закладах»

9 квітня в Полтаві відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сучасні технології навчання курсів духовно-морального спрямування в освітніх закладах».

Семінар проходив на базі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Участь у роботі семінару взяв митрополит Полтавський і Миргородський Филип – голова відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства при Священному Синоді Української Православної Церкви, ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії, священноархімандрит Мгарського Спасо-Преображенського монастиря, доктор богослов’я, доцент.

Відео дня

ВІТАЛЬНЕ СЛОВО

Митрополита Полтавського і Миргородського Филипа,

Голови Синодального відділу релігійної освіти, катехизації та місіонерства Української Православної Церкви

на відкритті Всеукраїнського науково-практичного семінару

«Сучасні технології навчання

курсів духовно-морального спрямування

в освітніх закладах»

Полтавський національний педагогічний університет

імені В.Г.Короленка

м. Полтава, 9 квітня 2014 р.

Вельмишановні пані та панове!

Високоповажне зібрання!

Радий вітати всіх Вас на на відкритті Всеукраїнського науково-практичного семінару «Сучасні технології навчання курсів духовно-морального спрямування в освітніх закладах».

Українська Православна Церква завжди надавала великого значення питанням духовної просвіти молодого покоління. Сьогодні ми вже вкотре збираємося для того, щоб обговорити нагальні питання у справі морально-етичного виховання учнівської молоді. Зокрема, акцент сьогодні ми робимо на викладанні «Біблійної історії та християнської етики» — предмету, вірніше буде сказати: культурологічного, а не релігійного, курсу, спрямованого на ознайомлення дітей та підлітків із основами нашого буття.

Живучи в в епоху повністю деформованої ієрархії цінностей, як у дорослих, так і у дітей та молоді, ми усвідомлюємо важливість ідеї повернення сучасного освітнього простору до головного принципу розвиваючої педагогіки — пріоритету духовно-виховних цінностей над матеріально-економічними. Цю ідею розвивали педагоги, які спиралися на традиційні для нашого суспільства наукові основи педагогічного мистецтва. Так Костянтин Ушинський писав: «Ми сміливо висловлюємо переконання у тому, що вплив духовний складає головне завдання виховання, яке набагато важливіше, ніж розвиток розуму взагалі та наповнення голови пізнаннями».

Святитель Григорій Богослов говорив, що «освіта – це виховання словом і ділом». Сучасний світ потребує не тільки слів, а і конкретних дій. Тож хочу побажати плідної праці на ниві просвіти учителям, і наснаги та творчих звершень всім, кому не байдуже майбутнє нашої Батьківщини та нашого народу.

Щедрі Божі благословення хай перебувають з організаторами, учасниками та гостями семінару! Молюся, щоб він став ще одним вагомим кроком, котрий сприятиме розвитку і становленню українського суспільства!

church.ua