Кременчуцька та Лубенська єпархія УПЦ повідомляє про провокації невідомих, які проводяться біля храмів з метою очорнити церкву. Про це сказано у зверненні єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая до кременчужан, текст якого переданий УНІАН.

У заяві сказано, що протягом тижня біля храмів і церков Кременчука невідомий або невідомі роздавали віруючим листівки з провокаційною інформацією, із закликами до жорстокості і насильства.

Також є наступна оцінка: «Ця хунта після збройного захоплення влади сама себе призначила новими гетьманами України». Крім цього є заклик «жидівсько-бандерівську незаконну владу треба знищити».

Відео дня

Якщо вірити даним, зазначеним на листівці, сказано, що віддруковані вони у видавництві «Таврида», накладом 1500 примірників. Датована листівка - 18 березня 2014 року.

"Дорогі брати і сестри! Звертаюся до вас за підтримкою, яку прошу висловити в щирих молитвах до Господа з проханням напоумити людей, які сьогодні, в такий складний політико-економічний час, намагаються очорнити Українську Православну Церкву словом і ділом. Минулого тижня в храмах і церквах Кременчука невідомий намагався роздавати віруючим листівки з провокаційним хибним змістом, спотвореною інформацією, із закликами до жорстокості і насильства. Шановні кременчужани, ми з вами пам'ятаємо, що вся Українська Православна Церква не раз переживала страшні часи безбожництва, руйнувань, безчинства. Давайте в цей складний час випробувань спільними молитвами будемо благати всемилостивого Господа про мир і стабільність в Україні, ні в якому разі не піддамося на будь-які жорстокі провокації з боку людей, не допустимо панування тих, хто хоче спаплюжити ім'я Бога в Його храмах і церквах. Як і нещодавно у своєму зверненні до вас, знову підкреслюю - Українська Православна Церква Московського патріархату не політизована, служить в ім'я Господа і на благо людей і здійснює всю господарську і фінансову діяльність в межах України. Дякуємо кожному за щирі молитви за мир в Україні, Божого благословення вам на добрі справи!" - сказано у зверненні Єпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая.