Патріарх Московський і всієї Русі Кирил вважає важливим для Церкви дистанціюватися від участі в конфліктах, що відбуваються в Україні, і зосередитися на молитовному служінні. Він порівняв події в країні з 1917 роком.

“Більшість з нас навіть погано собі уявляє, що таке революція. Останні події на Україні, страшні картини революційного бунту в столиці, убієнні, люди, збентежені духом і свідомістю, - все це нам малою мірою допомагає зрозуміти, що відбувалося в той час в Росії", - сказав Патріарх в Донському монастирі після молебню, присвяченому патріарху Тихону в день його пам'яті.

Відео дня

"Це був злам усього життя, який супроводжувався безчинством під гаслами досягнення справедливості, і в багато страждань поринув наш народ", - нагадав предстоятель РПЦ.

Він підкреслив, що патріарх Тихон "намагався дистанціюватися від усіх цих революційних подій настільки, наскільки він міг". “Він занурювався в молитву, він спілкувався з однодумцями, він багато служив, багато молився, він об'єднував навколо себе народ. І як ми тепер бачимо, це і було найважливіше, що допомагало зберігати віру в людях і благочестя", - переконаний патріарх Кирил.

ґВін закликав паству до молитовного служіння, щоб Господь допоміг "подолати різного роду негаразди, в тому числі і ризики братовбивчих конфліктів і міжусобних воєн, але щоб під покровом Пресвятої Богородиці в світі, благочесті та чистоті протікало життя нашого народу".

Патріарх висловив надію, щоб у "доленосний час для Вітчизни брат не повставав на брата, щоб поступово збиралася духовна сила Русі - та сама сила, яка призвела до створення великої держави".

ИТАР-ТАСС