7 квітня, у день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій  очолив Божественну літургію у Свято-Благовіщенському соборі столиці (проспект Перемоги, 111).

Відправа звершувалася просто неба поруч із собором, що будується.

Відео дня

Його Високопреосвященству співслужили: єпископ Роменський і Буринський Іосиф, настоятель храму протоієрей Віталій Косовський, духовенство храму та  Києва.

На малому вході, до дня Пасхи, митрополит Онуфрій удостоїв ряд кліриків Київської єпархії богослужбових нагород.

За богослужінням Високопреосвященніший владика звернувся до віруючих зі словом настанови, у якому розповів про значення свята Благовіщення для кожного християнина.

*** Підготовка до будівництва собору Благовіщення Пресвятої Богородиці розпочалася у 1992 році. У 1995 році Блаженніший Митрополит Володимир освятив хрест і камінь на місці майбутнього будівництва. Цей рік вважається роком заснування церкви, до 1999 року була підготовлена проектна документація.  В1999-му розпочалося будівництво храму. Перше богослужіння було звершене  у 2001 році (тоді ще у  пристосованому приміщенні). У 2010-11 рр.  на собор були встановлені купола. 1 липня 2012 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир освятив 10 накупольних  хрестів, найбільший з яких заввишки 6 метрів – найвищий у Києві.  Храм запроектований двоярусним. Розміри собору 43х32х50 метрів.

church.ua