У Вірменії вперше пройде міжнародний фестиваль мистецтв і духовних фільмів "Фреска". Відкриття відбудеться 20 червня в Єревані.

Президент фестивалю Шаген Назаренко повідомив, що «Фреска» не переслідує комерційних цілей, повідомляє «Благовіст-інфо».

Відео дня

Конкурсна програма проходитиме за номінаціями: «Краще послання», «Найкраще висвітлення проблеми», «Любов і мир», «Герой нашого часу», «Найкращий дебютний фільм». Також журі може додати додаткові номінації на свій розсуд.

Покази стрічок проходитимуть в кінозалах і спеціальних наметових містечках Єревана, а також інших міст країни. Фестиваль складається з конкурсної та позаконкурсної програми, в якій можуть брати участь ігрові, документальні, повнометражні та короткометражні фільми, відеоролики, що заперечують війни, насильство, національну, релігійну та іншу нетерпимість, що виникли як наслідки людського втручання, екологічні катастрофи та стихійні лиха і пропагують мир, толерантність, гуманність, добро.

При фестивалі діє однойменний клуб при храмі Святої Трійці Вірменської Апостольської Церкви. Кожну п'ятницю учасники переглядають стрічку, після чого йде її обговорення.

За умовами фестивалю фільми мають бути зняті після січня 2011 року. Представлені фільми мають виключати сцени, що ображають почуття віруючих, жорстокі сцени, насильство, еротичні сцени і будь-яку рекламу.

Правмир