Президент Латвії Андріс Берзіньш направив предстоятелю Руської православної церкви (РПЦ) патріарху Московському і всієї Русі Кирилу лист з проханням перенести запланований на середину травня візит в республіку.

"Лист було написано два тижні тому, 17 березня. Сьогодні посол Латвії в Росії зустрінеться із представниками РПЦ, щоб передати його. У листі президент просить перенести візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила в Латвію. Саме запрошення залишається в силі. Щоб визначитися з новими датами візиту, необхідно дочекатися відповіді російської сторони", - сказала прес-секретар глави держави Ліга Крапане.

Вона не стала заперечувати, що цей крок пов'язаний з міжнародною обстановкою. "Було б дивно, якби це не було пов'язано з подіями, які стосуються відносин між Росією і Україною", - зазначила вона.

Відео дня

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прийняв запрошення відвідати Латвію під час першого офіційного візиту президента республіки в грудні 2010 року в Росію. Цей візит був запланований на 17-18 травня 2014 року.

У червні минулого року предстоятель РПЦ відвідав сусідню Естонію, де зустрівся з прем'єр-міністром, спікером парламенту та мером Талліна. Крім того, він освятив новий православний храм в ім'я ікони Божої Матері "Скоропослушниця" в Таллінні, який десять років тому заклав патріарх Алексій II, уродженець цього міста.

ИТАР-ТАСС