1 квітня в Святій Успенській Києво-Печерскій Лаврі відбулася зустріч Місцеблюстителя Київської Митрополичої Кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні паном Корнелем Іонеску.

На початку зустрічі пан Посол привітав митрополита Онуфрія з обранням його на високе служіння в непростий для Церкви та країни час.

Відео дня

Сторони обговорили суспільно-політичну ситуацію в Україні. Зокрема, Місцеблюститель Київської Митрополичої Кафедри зазначив, що криза в країні з часом обов’язково вирішиться. Український народ сам обере те, що йому буде потрібно. Головне, щоб це проходило без втручання інших сторін. У відповідь пан Посол наголосив на позиції невтручання Румунії у внутрішні справи України в кризовий період.

На зустрічі також обговорювались перспективи розвитку відносин між Українською Православною Церквою та Посольством Румунії в Україні. Зокрема, мова йшла про можливість продовження доброї практики звершувати Божественну літургію румунською мовою в Києво-Печерскій Лаврі для громадян Румунії та Молдови, які знаходяться в Україні.

На завершення сторони висловили радість з приводу зустрічі, а також обмінялися пам’ятними подарунками.

У зустрічі також взяли участь другий секретар Посольства Румунії Пан Іон Навал і співробітник Відділу зовнішніх церковних звя’зків Української Православної Церкви священик Георгій Георгіца.

news.church.ua