Вже не один рік братія Києво-Печерської лаври разом із співробітниками відділу соціального монастиря духовно піклуються над спеціальним загальноосвітнім дитячим будинком Києва «Малятко».

В період Великого посту, 27 березня, під час чергового відвідування лаврським священнослужителем дітей, звершено одне із семи церковних Таїнств - Єлеосвячення.

Відео дня

В цей час, на Хрестопоклонній седмиці, у Православній Церкві згадується особливий подвиг безмежної Господньої любові до всіх людей і оспівується Його благодатна допомога у виконанні Божих заповідей. Природним проявом любові до Бога є християнська любов до ближніх, особливо дітям, яких, згідно з Євангельським оповіданням, приймав до Себе Сам Господь.

Архімандрит Лаврентій розповів дітям про значення Таїнства Соборування для зцілення душі і тіла. Насамперед, батюшка пояснив згубність будь-якого гріха, важливість віри, яка проявляється в любові один до одного. Після короткого повчання про терпляче несення кожним свого хреста, архімандрит Лаврентій закликав всіх старанно вчитися і працювати над собою, просячи при цьому допомоги у Господа, щоб зуміти жити в непростому світі.

Сайт лаври