“Якщо не буде можливості нам, нашим священикам і парафіянам молитися в своїх храмах, то вони нададуть місце у мечетях”, - повідомив архієпископ УПЦ КП Євтратій.

У Криму священики Української Православної Церкви Київського Патріархату готові відправляти свої служби божі в мечетях - такий прихисток їм запропонували кримські татари. Про це заявив речник Київського Патріархату архієпископ Євтратій Зоря, цитує 5 канал.

ВІДЕО

На тепер, за його словами, двоє священиків  уже покинули Крим, ще одинадцять на чолі з архиєпископом Климентом продовжують звершувати там богослужіння. Але усе духовенство Київського патріархату було вимушене вивезти з півострова свої сім’ї.

Відео дня

На запрошення кримських татар молитися в мечетях - православні погодяться, якщо в своїх церквах в Криму вони відчують небезпеку, або якщо священиків і прихожан Київського патріархату проженуть з їхніх храмів.

“Якщо не буде можливості нам, нашим священикам і парафіянам молитися в своїх храмах, то вони нададуть місце у мечетях. І запевнили, що вони будуть допомагати захищати наші права і дадуть можливість молитися  в своїх культових спорудах”, - заявив  архієпископ УПЦ КП Євтратій.

Раніше повідомлялося, що Кримська єпархія УПЦ Московського патріархату спростовувала повідомлення про інвентаризацію майна УПЦ КП.  

Експрес онлайн