Російські джерела почали розповсюджувати провокаційну інформацію про нібито погрози священикам УПЦ МП від анонімних «патріотів України», повідомляє прес-центр УПЦ КП.

«Доказом цього служить текст листівки російською мовою, де священикам погрожують автоматами і кровопролиттям та пропонують (дослівно) “перейти под управление Украинской церкви под правлением ФИЛОРЕТА”. На роздуми дають два дні, а підтвердженням згоди має стати встановлений на території храму український прапор.

Відео дня

Якихось доказів справжності таких листівок і погроз, окрім повідомлення і фото поганої якості на сторінці заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоєрея Миколая Балашова (куратора українського питання в Московській Патріархії) – немає.

Враховуючи антиукраїнську істерію та нечувану за цинізмом кампанію брехні, розв’язану в російських ЗМІ з метою виправдати військову агресію проти України, Київська Патріархія переконана, що вказаний безграмотно написаний російською мовою текст – чергова провокація про-кремлівських сил або і безпосередньо агентів російських спецслужб.

Тому ми звертаємося до священнослужителів та віруючих УПЦ МП із закликом – у разі надходження подібних погроз або виявлення подібних листівок негайно звертатися до правоохоронних органів та СБУ з метою викриття і попередження провокацій. Також ви можете звертатися до наших священнослужителів для отримання роз’яснення про справжню позицію УПЦ КП.

Київський Патріархат застерігає організаторів та виконавців таких провокацій – якщо ви не розкаєтеся і не припините творити зло, то будете відповідати за нього перед Богом.

З благословення Святійшого Патріарха Філарета попереджаємо: якщо хтось з кліриків Київського Патріархату буде втягнутий до участі в подібних провокаціях – такий підлягає церковному суду і забороні у священнослужінні, а миряни підлягають відлученню від Причастя», - повідомляє прес-центр УПЦ КП.