Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ звершив напередодні в Тбіліському кафедральному соборі Самеба (собор Пресвятої Трійці) молебень з нагоди Дня автокефалії Грузинської православної церкви. Він також очолив панахиду по душах борців за автокефалію, повідомляє агентство "Благовест-інфо" з посиланням на інформацію порталу Грузія Онлайн.

Як сказав Ілля II, Грузинська церква і православна віра завжди були основою нації.

Відео дня

Патріарх говорив також про історію заснування православної Церкви та її значущості. Він благословив Грузію і привітав вірян із Днем автокефалії.

"Церква заснована Ісусом Христом. З допомогою Церкви об'єднуються Земля, людина і Небесний світ, Царство Небесне. Церква є тією силою, яка веде кожну людину від земного до Царства Небесного. Грузинська церква є Апостольською церквою, заснованою апостолами. Її заснував Андрій Первозванний. Ми дякуємо Всевишньому і просимо дати нам благодать і силу через цих засновників церкви", - сказав Патріарх Грузинський.

Як зазначив Ілля II, Грузинська церква була оголошена державною в четвертому столітті, ще тоді, коли вона була визнана тільки в Візантійській імперії Святим Костянтином.

"Грузинська церква відрізняється тим, що Грузія є країною - уділом Пресвятої Богородиці. Сюди була доставлена плащаниця Господня. Якби Грузинська церква не була християнською, я не думаю, що грузинський народ існував би. Грузинська церква посилилася Божою благодаттю, і вона є стійкою підставою нашого майбутнього", - підкреслив патріарх і побажав, щоб Бог посилив, зміцнив Грузинську церкву.