На відміну від перших грецьких і латинських християнських письменників, захисників віри, члени новоствореного апологетичного центру не будуть критикувати владу, їх мета - створення сучасних інтелектуальних основ протистояння нападок на віру православну, - повідомляє сайт Запорізької єпархії УПЦ.

Архієпископ запорізький стверджує, що «реанімований центр «Діалог» буде не тільки використовувати методичні напрацювання Всеукраїнського апологетичного центру, але й творчо в дусі часу їх удосконалювати. Зараз багато активної творчої молоді, яка хоче цим займатися, наш обов'язок - дати їм таку можливість. Зараз мало ходити в церкву і говорити: «Господи, Господи!» Православ'я починається з малого, з відкритого і зрозумілого діалогу з суспільством. Якщо Церква не буде розмовляти з суспільством, вона буде маргіналізуватися».

Відео дня

Апологетичний центр допоможе єпархіальним відділам розробити нові механізми роботи з молоддю та з людьми старшого покоління.

Насамкінець архієпископ Лука благословив захисників православ'я на безкровне мучеництво в ім'я торжества Церкви Христової.