9 березня, у свято Торжества Православ'я, біля Десятинної церкви у Києві (вул. Володимирська, 2) відбудеться урочистий молебень і загальний збір загонів захисту храмів і монастирів столиці.

Як повідомив УНІАН насельник Десятинного монастиря ієромонах Мелхиседек (Гордієнко), на молебні будуть присутні члени українського миротворчого підрозділу «Каскад».

«Ми будемо молитися про мир у нашій Вітчизні про те, щоб наша духовна спадщина не наражалася на загрозу, щоб не повторилися тривожні події, що відбулися недавно у Десятинному храмі Києво-Печерської лаври», - сказав отець Мелхиседек.

Відео дня
Монахи-миротворцы молятся о мире в Украине

Священик нагадав, що загони з захисту духовної спадщини і фонд із взаємодопомоги і допомоги були створені 22 лютого з благословення священноначалля Української Православної Церкви та з ініціативи командира ветеранів українського миротворчого підрозділу «Каскад» Сергія Розумовського.

Ієромонах Мелхиседек повідомив, що наразі продовжується набір миротворців, бажаючі можуть прийти 9 березня о 12.00 на молебень в Десятинну церкву.