27 лютого в приміщенні Сумської обласної ради під головуванням голови М.О.Клочка відбувся круглий стіл за участю керівників громадських, політичних, релігійних організацій Сумщини. Зустріч була ініційована архієпископом Сумським і Охтирським Євлогієм в руслі врегулювання міжконфесійної напруги, що виникла останнім часом в Сумах.

Архієпископ Євлогій повідомив зібранню позицію Сумської єпархії щодо подолання міжконфесійного розбрату. Владика запропонував підписати спільну заяву про те, що політичні, громадські організації та конфесії Сумщини засуджують будь-які прояви суспільної поведінки, що можуть ображати громадянські, релігійні, духовно-моральні почуття людей, будь-які дії, що можуть бути спрямовані проти рухомого та нерухомого майна громадських та релігійних організацій, особистого майна громадян.

«Ми свідчимо про твердий намір організувати і втілити спільні дії, спрямовані на збереження миру і суспільного спокою на Сумщині, на створення атмосфери діалогу, порозуміння і злагоди», - йдеться зокрема у заяві.

Відео дня

portal-pravoslavie.sumy.ua