Біля стін Києво-Печерської лаври, неподалік від пам'ятника загиблим воїнам-афганцям (на в'їзді в Нижню лавру, де шлагбаум), зараз проходить молебень. Як повідомив УНІАН проректор Київської духовної академії Володимир Бурега, молебень очолює вікарій Київської єпархії, єпископ Боярський Феодосій (Снігірьов).

До місця богослужіння продовжують підходити священики та віруючі.

Відео дня

Сьогодні близько 13.30 в редакцію УНІАН надійшло повідомлення про можливі провокації біля Києво-Печерської лаври, що розповсюджувалося між віруючими.

«Сьогодні на 15.00 всьому духовенству та активним мирянам бути біля входу в лавру на молебень. Є ймовірність провокацій. Треба зібратися, зараз там мало людей», - говорилося в повідомленні.

У коментарі УНІАН керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) підтвердив інформацію про те, що на молебень віруючих збирало духовенство Києва. 

"Молебень відбудеться неподалік від входу в Києво-Печерську лавру, щоб не було провокацій. Ситуація наразі спокійна. Попросимо Господа, щоб він допоміг нам зберегти цей мир", - сказав владика Антоній.

Разом з тим керуючий справами УПЦ закликав віруючих по можливості спостерігати за ситуацією в Києво-Печерській лаврі і молитися про пом'якшення сердець.