«Ніч у Лаврі і довкола неї пройшла майже без сну, але і без сутичок, — повідомив о 8.15 на своїй офіційній сторінці в фейсбук речник Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко. 

"Дякувати Богові і молитвам усіх віруючих людей. О 5.30 давав коментар російській радіостанції в прямому ефірі і зрозумів, що в нас вже з’явилося нове словосполучення - "православні лідери Майдану", які особисто обіцяли захищати Лавру від провокацій. Насамперед, це Петро Порошенко, що є парафіянином нашої Церкви і особисто був біля Лаври. Це і Віталій Кличко, який є парафіянином саме Лаври. 

Відео дня

Ми також дякуємо прес-секретарю "Правого сектора" Артему Скоропадському, який також є вірним нашої Церкви і не забарився зі спростуванням причетності ПС до провокацій. Ми дякуємо "Самообороні Майдану", яка взяла Лавру під захист, щоб унеможливити провокації. Ми дякуємо всім, хто молився, прийшов до Лаври і не піддався на провокації. Ми продемонстрували, що є боголюбивим народом і цивілізованими людьми…

Лавра відкрита, з самого ранку розпочалися богослужіння. Головна Літургія о 9.00 в Успенському соборі обіцяє бути велелюдною. І ми просимо всіх, хто прийде до лаври, не брати політичні прапори, гасла і риторику. Помолимось!»