Архієпископ Єгор'євський Марк, голова управління Московської патріархії із закордонних установ освятив новий православний Свято-Миколаївський храм у столиці Таїланду Бангкоку в неділю в заключний день свого архипастирського візиту в Таїланд і Камбоджу, повідомляє РИА Новости.

Церемонія освячення храму відбулася перед доставленим з Росії ковчегом із часткою мощей святителя Миколая Чудотворця.

Відео дня

Храм в Бангкоку побудований на ділянці землі, придбаній у власність Фондом православної церкви в Таїланді. Купівля землі та будівництво були здійснені на пожертвування парафіян і місцевих російських підприємців.

Під час поїздки по країні архієпископ Марк також здійснив чин закладки двох нових храмів - в курортному місті Хуахін і на острові Чанг, провів богослужіння в Успенському храмі чоловічого православного монастиря в провінції Ратчабурі, в Троїцькому храмі на острові Пхукет, звершив освячення Вознесенського храму на острові Самуї і Покровського храму в околицях Паттайї, що став вже другим для міста, російська громада якого є в Таїланді найчисленнішою. Архієпископ також відвідав Камбоджу, де здійснив закладку двох храмів - в курортному Сіануквілі і в Сиемреапі.