Межі Московського патріархату з візитом відвідує делегація Грузинської православної церкви на чолі з митрополитом Алавердським Давидом.

Головною метою візиту є принесення в Грузію ікон преподобного Сергія Радонезького і Собору преподобних Оптинських Старців. Ікони спеціально створені в іконописній школі Московської Духовної Академії для Алавердського монастиря святого Георгія.

Відео дня

Члени делегації відвідали Свято-Троїцьку Сергієву лавру, де біля мощей преподобного Сергія Радонезького була урочисто освячена ікона цього святого.

З 14 до 17 лютого грузинська делегація відвідає московський Новодівочий монастир, храм святого Георгія, Бутовський полігон і інші святі та пам'ятні місця столиці Росії.

Центральною подією візиту стане богослужіння в Донському монастирі Москви, в подклеті Великого собору якого знаходиться старовинна усипальниця грузинського духовенства і дворянства, що знаходиться на службі в Росії, в тому числі цілого ряду представників царської династії Імеретії та інших знатних родів Грузії.

Потім духовенство Грузинської православної церкви прибуде до Оптиної пустелі, де буде освячено ікону Собору преподобних Оптинських старців.

Перед поверненням на Батьківщину грузинська делегація знову відвідає Москву.

Вlagovest-info