Влада мексиканського штату Сонора прийняли список імен, якими не можна називати дітей, щоб їх не дражнили. Кожним з 61 імені, присутньому в списку, в штаті вже названо як мінімум одна дитина. Місцева адміністрація вже не вперше стверджує подібний список.

Як передає мексиканська преса, серед заборонених імен присутні абсолютно дивовижні. Так, деякі батьки в штаті Сонора називали дітей у честь Робокопа, Рембо, Термінатора і Гаррі Поттера - тепер це заборонено. Більше не вдасться мексиканцям дати дитині ім'я на честь знаменитості - у список включені імена Леді Ді, Майкл Джексон, Ніл Армстронг і Шакіра.

Відео дня

Не схвалюються імена, пов'язані з релігією - Вірхен Марія (тобто Діва Марія), Хесукристо (Ісус Христос), Хеова (Яхве). Не можна дати дитині ім'я Питагорас (Піфагор).

Заборонені імена, що відсилають до частин тіла людини: Печо (в образному значенні - Мужність, а в прямому - Груди), Сиркунсисьон (Обрізання), Эскрото (Мошонка).

У списку є імена, які дають по брендам (Бургер Кінг, Мішлен) і термінам інтернету (Твіттер, Фейсбук, Хештег). Не схвалюють мексиканські чиновники і надмірний патріотизм: у списках є імена Сонора Керида (Улюблена Сонора) і Сіль де Сонора (Сонце Сонори).

Серед імен, якими нагороджували дітей жителі Сонори, можна також відзначити такі безглузді, як Хуан Кальсонів і Марсиана (Тартак).

Влади обіцяють розширювати список по мірі ознайомлення з архівами реєстрації актів цивільного стану.

Infox.ru