Сьогодні, 12 лютого, при значному збігу прихожан у Воскресенському Кафедральному Соборі відбулося урочисте богослужіння присвячене святкуванню Собору вселенських учителів і святителів. Далі відбулося урочисте відспівування невинно убієнних і останнє прощання з ними. По прибутті на цвинтарі на місці поховання була відслужена заупокійна літія.

По завершенні церемонії похорону в трапезній Духовно-просвітницького центру Южно-Сахалінської і Курильської єпархії відбулася поминальна трапеза. Попрощатися з Володимиром Запорожцем, бездомним, який героїчно врятував від смерті чотирьох парафіян у соборі, прийшли і його друзі по нещастю - мешканці паперті.

Відео дня

«Сьогодні його друзі-бездомні їхали разом з усіма в автобусі на кладовище, а потім обідали в Духовно-просвітницькому центру за загальним столом. В будь-якому іншому випадку їм могли б сказати: «ви хто такі?», і вигнати. А в цей раз саме вони були друзями головного героя«, розповів виданню Правмір голова місіонерського відділу єпархії протоієрей Віктор Горбач.

За словами протоієрея Віктора, близько 10 осіб бездомних прийшли проводити в останню путь свого друга.

«Було цікаво спостерігати, як хтось на кладовищі намагалася зупинити бездомну жінку з одутлим обличчям і синцем під оком. А вона відповіла: «Ми з Володею приїхали прощатися, він наш друг. Вони приїхали попрощатися зі своїм другом. І ось це відчуття причетності до чогось високого, змінило навіть їх ходу«, поділився отець Віктор.

Прийшли попрощатися з сином і його батьки. Володимир Запорожець був не простою людиною, відсидів у свій час у в'язниці. З родиною не жив - їм було дуже важко з ним ужитися.

Правмір

WebRep
currentVote
noRating
noWeight