Міжнародна православна служба християнських новин Агентство OCP News Service повідомляє про чудо Діви Марії в монастирі Різдва Пресвятої Богородиці Саідная. Це місто є одним з найвідоміших християнських паломницьких центрів Сирії, яка потерпає від громадянської війни.

Чудо сталося минулого місяця, у неділю, коли до монастиря прийшло багато паломників. Терористи випустили ракету по монастирю. Черниці монастиря почули гучний вибух розірваної ракети. Вони були впевнені, що ракета вб'є їх і зруйнує монастир. Але на щастя того не сталося.

Відео дня

"Ми почули вибух і відчули сильний землетрус, тому відразу пішли подивитися, що трапилося. З одного вікна ми побачили багато пилу й диму", - розповіла настоятелька монастиря мати Верона.

Через кілька днів монастир відвідав один генерал сирійської армії, щоб привітати насельниць з Різдвом Христовим та Новим роком. У ході бесіди він запитав, чи не сталося чогось незвичайного в монастирі останнім часом. Черниці розповіли про ракету, запущену бойовиками, і про те, що ніякої шкоди вона не накоїла. Офіцер зізнався, що сам бачив ракету, випущену по монастирю, але був вражений дуже дивним і незвичним видовищем, про що й розповів.

"Коли ракета ось-ось мала вразити монастир, раптом на небі з’явилася жінка, одягнена в блакитний блискучий одяг. Жінка схопила рукою ракету і відкинула її далеко", - сказав генерал.

Це було велике чудо для них усіх. На запитання, хто була ця жінка, генерал зрозумів, що це була Діва Марія, Мати Христа Бога нашого.

**** Монастир Різдва Пресвятої Богородиці заснований 547 року. Це головний православний жіночий монастир Антіохійської Православної Церкви. Розташований 35 кілометрів від Дамаску.

При монастир діє школа для дітей-сиріт, яка фінансується коштом приватних пожертвувань.

Монастир є великим центром християнського паломництва і знаходиться неподалік від села Маалюля, де люди досі говорять арамейською мовою, мовою Господа Ісуса Христа.

Церква.info за матеріалами БПЦ