9 лютого в Культурному Центрі Афінської Архієпископії «Руф» відбулася церемонія відкриття виставки сучасної художньої фотографії «Києво-Печерська лавра - святиня України», повідомляє Lavra.ua.

В експозиції представлені зображення мальовничих видів Києво-Печерської лаври, екстер'єри, інтер'єри пам'яток архітектури і монастирських споруд, що зводилися в продовження дев'яти століть.

Відео дня

З благословення Архієпископа Афін і всієї Греції Ієроніма II, урочистий захід проходив за участю митрополита Гліфади Павла. Подивитися експозицію прибули члени Священного Синоду Грецької православної церкви, Надзвичайний і Повноважний посол України в Греції Володимир Шкуров, представники дипломатичного корпусу та грецької громадськості.

Благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира передав присутнім керівник інформаційного центру Києво-Печерської лаври ієромонах Іларіон і зачитав вітальне звернення митрополита Вишгородського і Чорнобильського Павла, в якому намісник висловлює щиру віру і надію, що через дотик до святинь Києво-Печерської лаври кожен відвідувач виставки відкриє для себе багатий і різносторонній світ Православ'я, і його серце наповнить Божественна благодать.

Виставка в Афінах буде відкрита до 16 лютого.