Сьогодні Руська православна церква відзначає пам'ять постраждалих за віру Христову в ХХ столітті. Патріарх Кирил здійснить літургію в головному храмі країни - Успенському соборі Московського Кремля, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Богослужіння на честь новомучеників і сповідників російських пройдуть у всіх храмах Руської православної церкви в країні і за кордоном. Будуть здійснені вони і на місцях масових розстрілів: у Москві - це Бутовський полігон і Комунарка, в Санкт-Петербурзі - Ржевський полігон і Левашовська пустка. Пройдуть богослужіння і на Соловках, і ще на десятках місць розстрільних полігонів по всій Росії.

Відео дня

Серед постраждалих за віру в ХХ столітті: патріарх Тихон ( 1925 ); святі Царствені страстотерпці (1918); священномученик Петро, митрополит Крутицький (1937); священномученик Володимир, митрополит Київський і Галицький (1918); священномученик Веніамін, митрополит Петроградський і Гдовський; священномученик митрополит Серафим Чичагов (1937), преподобномучениці велика княгиня Єлизавета і черниця Варвара (1918); і цілий сонм святих явлених і неявлених.