У 2017 році відзначатиметься 200-річчя з дня народження архімандрита Антоніна (Капустіна, 1817-1894), видатного пастиря, вченого-візантиніста, начальника Руської духовної місії в Єрусалимі, при якому її діяльність досягла найбільшого розквіту в дореволюційний період.

З благословення архієпископа Курганського і Шадринського Костянтина починається підготовка до численних заходів, присвячених ювілею. Зокрема, планується відновити Спасо-Преображенський храм на малій батьківщині архімандрита Антоніна в селі Батурин, повідомляє Курганська єпархія.

Відео дня

Скульптор Станіслав Голощапов з благословення владики Костянтина створив проект пам'ятника, який планується встановити на території Спасо-Преображенського храму м. Кургану. В обласній бібліотеці імені Югова недавно відбулася презентація проекту пам'ятника, який представив автор.

Асамблея народів Зауралля, Шадрінський рух «За культурне відродження», громадський рух «За відродження Далматовського монастиря» вступили із зверненням, що закликає громадян надати допомогу у створенні пам'ятника своєму видатному земляку архімандриту Антоніну.

Рravoslavie.by