5 лютого 2014 року Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив молебень у храмі Нерукотворного Образу Спасителя в Сочі. За богослужінням молилися представники олімпійських збірних Білорусі, Молдови, Росії та України.

Перед початком молебню Патріарх Кирил звернувся до присутніх із Первосвятительським словом.

Відео дня

«Я хотів зустрітися з усіма вами, мої дорогі, зі спортсменами Росії, Білорусі, України, Молдови, спортсменами, що представляють країни, на які простирається пастирська турбота нашої Церкви — єдиної Церкви Святої Русі. Зустрітися, щоб помолитися за ваші успіхи, за ваш добробут, за те, щоб Господь у важкий момент змагань дав вам силу духу», — сказав Святіший Владика.

«Спортсмени, напружуючи всі свої сили і бажаючи перемогти у змаганнях, добре знають, що необхідна не тільки технічна підготовка, не тільки оснащення, а й внутрішній стан духу, — продовжив Предстоятель РПЦ. — Саме він багато в чому визначає здатність людини перемагати. Це явище добре відоме не тільки зі спорту: переможці не завжди були краще озброєні або краще підготовлені, але завжди перемога супроводжувалася перемогою духу».

«Коли виходитимете на старт, згадайте і мої слова. Сконцентруйтеся, знайдіть цю внутрішню силу духу, яка і буде запорукою вашого успіху. А зараз давайте помолимося про благополуччя народів наших, країн наших і про благополуччя спортсменів, які тут, на Олімпіаді представляють наші країни й народи», — закінчив Святіший Владика.

За Патріаршим богослужінням також молилися митрополит Катеринодарський і Кубанський Ісидор, керівник Адміністративного секретаріату Московської Патріархії єпископ Солнєчногорський Сергій, схиархімандрит Ілій (Ноздрін), голова Синодального відділу із взаємин Церкви й суспільствапротоієрей Всеволод Чаплін, настоятель храму святителя Миколая Мирлікійського в Толмачах м. Москви протоієрей Миколай Соколов та настоятель храму Нерукотворного Образу Спасителя архімандрит Флавіан (Осколков).

На завершення богослужіння Святіший Владика благословив олімпійські збірні іконами Спасителя.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі