4 лютого 2014 року Патріарх Московський і всієї Русі Кирил, який прибув  до Сочі, відвідав низку спортивних об'єктів гірського кластера Олімпіади.

У супроводі почесного віце-президента Олімпійського комітету Росії В.О. Васіна Патріарх побував у Центрі санного спорту «Санки», де оглянув стартову і фінішну зони і поспостерігав за тренуваннями спортсменів, які готуються до виступу на Олімпіаді.

Відео дня

Потім Патріарх Кирил відвідав комплекс трамплінів «Російські гірки» та лижний стадіон.

За словами Його Святості, спортом корисно займатися всім, незалежно від професії. «Це все формує чудові людські якості, які потрібні і в житті, чим би людина не займалася — будь вона лікарем, інженером, бізнесменом, політиком чи священиком», — відзначив Святіший Патріарх.

Відповідаючи на питання кореспондента каналу «Росія-24», Предстоятель Руської церкви високо оцінив якість олімпійських об'єктів, роботу їх проектувальників і будівельників, а також зазначив, що наявність такої інфраструктури дозволить з успіхом готуватися до майбутніх спортивних змагань. «Але я хотів би побажати спортсменам, щоб і ця Олімпіада була для нас успішною», — додав Патріарх.

5 лютого, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил огляне спортивні об'єкти прибережного кластера Олімпіади в Олімпійському парку і звершить молебень у храмі Нерукотворного Образу Спасителя в Сочі. Як очікується, молебень відвідають представники олімпійських збірних Білорусії, Молдавії, Росії та України.

Цього ж дня відбудеться зустріч Його Святості з волонтерами, направленими на Олімпіаду церковними організаціями.

Урочиста церемонія відкриття Зимової Олімпіади в Сочі відбудеться 7 лютого.

Рatriarchia.ru