Засновник Фонду святителя Василія Великого Костянтин Малофєєв - ініціатор принесення ковчега з Дарами волхвів в межі Руської православної церкви - має намір зняти документальний фільм про чудеса, які відбувалися з людьми, які доторкнулися до цієї стародавньої християнської реліквії, повідомляє РИА Новости.

«Видимі (свідоцтва чудес) з усіх міст ми запишемо, і буде документальний фільм», - сказав журналістам Малофєєв. За його словами, найскладніші чудеса - відновлення сімей або вибір людиною вірного життєвого шляху - «показати неможливо».

Відео дня

У свою чергу настоятель храму мучениці Татіани при МДУ, протоієрей Володимир Вигилянський зазначив, що скептики можуть як завгодно відноситься до цієї реліквії, проте потрібно поважати почуття віруючих людей, для яких Дари волхвів - безсумнівна святиня.

Дари волхвів, що постійно зберігаються на Афоні, вперше в історії були принесені в межі Руської православної церкви - Росію, Україну і Білорусію - у січні 2014 року. Реліквія, яка відноситься до періоду земного життя Христа, побувала в Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську, Києві, а також Сімферополі, Севастополі та Волгограді.