У луганському храмовому комплексі на честь ікони Божої Матері «Умілєніє» стартував проект православного духовно-просвітницького центру «Покров»: «Основи Православ'я для іноземних студентів»

Проект передбачає проведення просвітницьких лекцій, бесід і фільмів для іноземних студентів вузів Луганська, повідомляється на сайті благочиння III Луганського округу.

Відео дня

«Нашою метою є ознайомлення іноземних студентів з православною культурою і духовністю для полегшення соціальної адаптації та акліматизації в нашій країні» - розповів керівник центру, настоятель Храму «Умілєніє» священик Олександр Пономарьов.

Одним із співорганізаторів проекту виступила кафедра іноземних мов та медичної термінології Луганського державного медичного університету (ЛДМУ).

«Співпраця між нашим університетом і храмом «Умілєніє» триває вже не перший рік, але ми сподіваємося, що реалізація такого проекту виведе наше партнерство на якісно новий рівень», - зазначила завідуюча кафедрою, кандидат педагогічних наук, доцент Дарина Порох.

Першими учасниками проекту стали студенти з Індії, першокурсники лікувального факультету ЛДМУ. Під час візиту до храму о. Олександр провів для студентів-іноземців екскурсію по нижньому храму на честь Серафима Саровського і розповів про особливості православного богослужіння. Потім гості подивилися фільм англійською мовою про прийняття християнства в Київській Русі.

Рravmir