3 лютого Патріарх Московський і всієї Русі Кирил відвідав залізничний вокзал Волгограда (Росія), де минулого року, 29 грудня, було звершено терористичний акт.

Перед центральним входом Патріарх Кирил здійснив літію, за якою помолився за упокій душ убієнних.

Предстоятель Руської Церкви поклав до місця скорботи корзину білих троянд.

Відео дня

Потім Святіший Патріарх Кирил пройшов в будівлю вокзалу, де ведуться ремонтно-відновлювальні роботи.

***

21 жовтня 2013 року в автобусі, що перевозив пасажирів у Червоноармійському районі Волгограда, стався терористичний акт. В результаті вибуху загинуло 8 людей, включаючи терористку-смертницю, поранено 37 осіб.

29 грудня на залізничному вокзалі Волгограда був здійснений теракт, в результаті якого загинуло 18 і було поранено 45 осіб. Наступного ранку, 30 грудня, був здійснений теракт у тролейбусі маршруту 15А у Дзержинському районі Волгограда. В результаті вибуху загинули 16 людей, постраждали 25.

30 грудня в домовому храмі Патріаршої резиденції в підмосковному Передєлкіно Предстоятель Руської Церкви звершив панахиду за жертвами терористичних актів у Волгограді.

31 грудня в храмах Руської Православної Церкви звершено особливу молитву про примноження любові та викорінення ненависті і всякої злоби, а також про зцілення потерпілих від рук терористів.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі