Руська православна церква планує відкрити у кожному обласному центрі Росії  кабінети первинного прийому наркозалежних. Про це заявив керівник Координаційного центру з протидії наркоманії єпископ Каменський і Алапаєвський Мефодій.

Учасники секції допомоги наркозалежним, що проходила в рамках Різдвяних читань

Питання об'єднання реабілітаційних структур Руської православної церкви в єдину мережу допомоги наркозалежним та створення допоміжних структур обговорили учасники секції Різдвяних читань, що пройшла 29 січня в МДТУ ім. Баумана.

Звертаючись до учасників заходу єпископ Мефодій нагадав, що створення єдиної мережі церковних реабілітаційних структур є обов'язком Синодального відділу з церковної благодійності - відповідно до документа, прийнятому Священним Синодом в 2012 році.

Відео дня

«Ми виконуємо покладений на нас послух. Це не просто наша примха, це наш обов'язок. Створення такої системи - це серйозна робота, відповідальне завдання», - підкреслив єпископ. Він розповів, що відтепер у громадян з'явиться можливість послідовно проходити всі етапи реабілітації, що підвищить їх шанси позбутися недуги.

Для реабілітаційних центрів членство в мережі дозволить полегшити підготовку і розподіл співробітників та збільшить шанси на отримання фінансування від держави на регіональному або федеральному рівні. Ці заходи дозволять підвищити відсоток людей, які позбуваються залежності, і поліпшити якість церковної допомоги наркозалежним та їхнім близьким.

Diaconia