Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у п'яту річницю своєї інтронізації звершить божественну літургію у храмі Христа Спасителя в Москві, повідомляє РИА Новости.

Як зазначив глава патріаршої прес-служби диякон Олександр Волков, літургія в храмі Христа Спасителя стане 1133 богослужінням за рахунком, яку здійснить патріарх за 1825 днів свого первосвятительського служіння. За п'ять років патріарх Кирил звершив 124 поїздки в єпархії, висвятив понад сто нових архієреїв, а сама кількість єпархій збільшилась з 159 до 273.

Відео дня

"Таке більш ніж дворазове збільшення числа єпархій та архієреїв - це свідчення величезної роботи, яка зараз під керівництвом патріарха проходить в Церкві. За цими цифрами - люди і долі , а головне - за ними майбутнє нашої церкви", - підкреслив глава прес-служби.

У грудні 2008 року у зв'язку з кончиною патріарха Алексія ІІ, митрополит Кирил таємним голосуванням був обраний місцеблюстителем патріаршого престолу. Помісний собор РПЦ 27 січня 2009 року обрав його 16-м патріархом Московським і всієї Русі. Інтронізація патріарха Кирила відбулася 1 лютого 2009 року в храмі Христа Спасителя.