Приклад православних віруючих і сповідників XX століття, що прийняли мученицьку кончину за Христа чи піддавалися гонінням за свої переконання, повинні стати зразком для віруючих, вважає патріарх Московський і всієї Русі Кирил, повідомляє РИА Новости.

"Прикладом для нас в слідуванні за Христом всупереч стихіям світу повинні служити новомученики і сповідники XX століття, які кров'ю засвідчили свою вірність Істині. Невипадково тема прославлення та шанування святих, особливо що жили і постраждали минулого лихоліття, традиційно ставала предметом обговорення декількох секцій читань в минулі роки", - сказав патріарх Кирил на відкритті Різдвяних читань у Москві в понеділок.

Відео дня

"Важливо, щоб накопичений багаторічний досвід мав практичне застосування при проведенні класних годин, написанні шкільних рефератів і наукових робіт, ставав частиною освітньої діяльності", - додав він.

Новомучениками називають православних віруючих, що прийняли мученицьку кончину за Христа чи піддавалися гонінням за свої переконання після революції 1917 року. Багато з них вже визнані Церквою святими.