Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент УПЦ КП закликав депутатів Верховної ради Криму провести “круглий стіл” заради примирення на півострові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це архієпископ сказав під час брифінгу у Штабі національного спротиву, оголошуючи Звернення “Про суспільну ситуацію в Україні та загострення політичного протистояння”.

Відео дня

Перед початком оголошення Звернення архієпископ зазначив, що зі стін Верховної ради Криму “виходять заяви”, чи то від президії, чи від депутатів, чи від окремих політиків, які насичені мовою ворожнечі, сіють ненависть і розбрат, закликають до введення надзвичайного стану.

“Це абсолютно неприпустимо для органів влади у той час, коли суспільство повністю готове до діалогу, миру”, - відзначив він.

Крім цього, архієпископ висловив жаль з приводу того, що “звернення керівництва Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату повністю ігнорується і не беруться до уваги”.

Так, у Зверненні, зокрема, зазначається, що архієпископ звертається до керівників релігійних організацій, котрі входять до складу Міжцерковного об`єднання “Мир — Дар Божий” з тим, щоб вони долучилися до молитви і висловили свою позицію відносно останніх подій.

Також він підтримує Духовне управління мусульман Криму щодо заклику всіх учасників протистояння відмовитися від насилля, зберігати спокій, а політиків — сісти за стіл переговорів і не допустити подальшої ескалації конфлікту.

“Звертаюся до депутатів Верховної ради АР Крим, до керівництва АР Крим, голови Севастопольської державної адміністрації — найближчим часом скликати керівництво релігійних організацій в Криму та місті Севастополь, невідкладно провести “круглий стіл” для діалогу в ім`я злагоди й примирення на півострові”, - сказав архієпископ. 

У разі відмови від проведення діалогу, зазначив він, “вся відповідальність за деструктивні дії в Криму буде покладена на керівництво Автономії та міста Севастополя”.

“Звернення адресовано голові президії Верховної Ради Володимиру Константинову, голові Ради міністрів АРК Анатолію Могильову, голові Севастопольської державної адміністрації Володимиру Яцубі та головам релігійних організацій, що входять до складу організації “Мир — Дар Божий” в Криму, а також до всіх вірних Кримської єпархії УПЦ КП.