22 січня, з благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент взяв участь у першому засіданні робочої групи з вироблення єдиного освітнього стандарту та оцінки якості підручників для бакалаврату духовних шкіл, яке пройшло в Відділі зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату.

Засідання очолив голова ВЗЦЗ митрополит Волоколамський Іларіон. На початку зустрічі митрополит Іларіон розповів присутнім про цілі і завдання, поставлені Вищою Церковною Радою перед новоутвореним органом, оголосив порядок денний засідання і окреслив пріоритетні напрямки роботи.

Відео дня

У ході засідання члени робочої групи висловили свої коментарі стосовно єдиного освітнього стандарту для духовних семінарій Московського Патріархату та відносно переліку загальнообов’язкових підручників.

Було обговорено склад підгрупи, яка займеться створенням навчально-методичної бази для єдиного освітнього стандарту. Також відбулося обговорення складів підгруп, які будуть спеціалізуватися на підготовці підручників з основних семінарських дисциплін.

***

Робоча група з вироблення єдиного освітнього стандарту та оцінки якості підручників для бакалаврату духовних шкіл була створена рішенням Вищої Церковної Ради РПЦ 22 листопада 2013 року.

Офіційний сайт УПЦ