Сьогодні у свято Святого Богоявлення — Хрещення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив Божественну літургію свт. Василія Великого і чин великого освячення води в Богоявленському кафедральному соборі в Москві.

Проповідь після запричасного стиха виголосив клірик Богоявленського собору протоієрей Борис Обрембальський.

За богослужінням співав хор Богоявленського собору (регент — Володимир Тоготін).

Відео дня

Після заамвонної молитви під час співу тропарів «Глас Господній на водах» священнослужителі вийшли в центр храму, де було звершено велике освячення води.

Після закінчення богослужіння Патріарх Кирил звернувся до віруючих зі словами проповіді.

Також Предстоятель РПЦ оголосив указ, згідно з яким на свято Богоявлення Богоявленський кафедральний собор удостоєний права служіння Божественної літургії з відкритими вратами до «Отче наш».

«Наш кафедральний собор є живим свідком віри нашого народу у найважчі дні випробувань, через які пройшла Церква в роки безбожництва. Він був нашим духовним центром, з ним пов'язувалася надія людей, сюди стікалися тисячі і тисячі, бо не було можливості молитися в інших храмах. Пам'ятаючи про духовне і історичне значення Богоявленського кафедрального собору в Єлохові, в день престольного свята я удостоюю цей храм самої високої церковної нагороди», — підкреслив Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.

Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі