Донецька єпархія УПЦ займеться створенням парафій в лікарнях області. Про це йдеться в Меморандумі про взаєморозуміння та співробітництво між Донецькою облдержадміністрацією та Донецькою єпархією, підписаному 8 січня. Документ підписали архієпископ Горлівський і Слов`янський Митрофан, Митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон і заступник губернатора Олена Петряєва, повідомляється на сайті облдержадміністрації.

Документ передбачає проведення спільної роботи у сфері формування здорового способу життя, забезпечення підтримки і захисту інституту сім`ї, материнства і дитинства. Також сторони разом протидіятимуть алкоголізму, наркоманії, паління, вести профілактику ВІЛ/СНІДу та інших захворювань, зміцнювати морально-етичні цінності професійного медичного співтовариства.

Облдержадміністрація також забезпечуватиме реалізацію права православних людей, які перебувають в установах охорони здоров`я, на пастирську опіку.

Відео дня

У свою чергу, представники Церкви готуватимуть волонтерів, медичних сестер милосердя для надання допомоги у сфері охорони здоров`я, а також сприяти у відкритті хоспісів та розвитку паліативної медицини.

Для виконання конкретних заходів облдержадміністрація і єпархія надалі будуть укладати додаткові договори.

Рravmir.ru