Для виконання ремонтно-реставраційних робіт на території Києво-Печерської лаври в 2014 році в держбюджеті передбачено 15 млн. грн, що на 80% менше, ніж у 2013 році.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунальних послуг (Мінрегіон) з посиланням на голову відомства Геннадія Темника.

«Роботи на цьому об`єкті чимало. Потрібно провести дослідження режиму гідрогеології в лабіринтах Ближніх, Дальніх, Варязьких печер і на території Нижньої лаври. Необхідно завершити роботи з реконструкції зовнішніх інженерних мереж. Потребує укріплення і проведення протизсувних заходів підпірна стіна біля корпусу № 43. Ці та інші роботи ми проводитимемо цього року», - цитує Темника прес-служба.

Відео дня

За словами міністра, в 2013 році на проведення протизсувних заходів, інженерного захисту, протиаварійних та ремонтно-реставраційних робіт на території Києво-Печерської лаври було спрямовано 27 млн. грн бюджетних коштів.

Довідка УНІАН. Києво-Печерська лавра заснована в 1051 році. Є одним із найбільших і видатних православних монастирів України.
Рішення про створення державного історико-культурного заповідника на базі пам`ятників Києво-Печерської лаври було ухвалене в 1926 році.
У 1988 році Українській православній церкві (Московського патріархату) було передано в користування комплекс будівель і споруд Дальніх печер, а в 1990 році - комплекс Ближніх.
У 1990 році Києво-Печерську лавру внесено до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.