У Різдвяному посланні Сербської православної церкви, яке 3 січня проголосив Святіший Патріарх Іриней, особливу увагу приділено стражданням християн на Близькому Сході.

«Сьогодні, - йдеться в посланні, - ми молитовно згадуємо наших братів по стражданню і мучеництву в Сирії, Єгипті, Іраку та інших країнах Близького Сходу, над якими на очах всього світу здійснюється духовний і біологічний геноцид. Це наші брати, від яких і через яких ми отримали духовну культуру і цивілізацію. У це Різдво тисячі вигнаних людей страждають і плачуть за втраченими дітьми, батьками, родичами і друзями. Тисячі живуть без даху над головою, замерзають в необладнаних сховищах і наметах. Десятки і сотні їхніх храмів і монастирів спустошені, спалені та зруйновані.

Відео дня

Митрополити і монахині, викрадені і знаходяться в рабстві, тремтять у невідомості, коли вони будуть ліквідовані. І все це вони зазнають за ім`я Ісусове, яке вони люблять і сповідують. Трагічна картина положення наших братів з Близького Сходу найкраще свідчить як страшно і жахливо, коли ненависть замінює любов і віру. Страшно не падіння, а закосненіє в падінні, принади, омани, що вінчається такою ненавистю до Істинного Бога і Його рабам».

Рravoslavie.ru