3 січня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр звершив чернечий постриг насельниць Cтавропігійного жіночого монастиря на честь Афонської ікони Божої Матері (ур. Кип’яче, с. Чоповичи, Малинського р-ну, Житомирської обл.). Постриг відбувся у столичному храмі в ім’я святителя Михаїла, першого митрополита Київського.

По благословенню Священноархімадрита обителі – Блаженнішого Митрополита Володимира, чернечий постриг прийняли 10 інокинь. До прийняття постригу, всі вони несли послух сестер милосердя у сестринстві на честь преподобних мучениць Єлизавети та інокині Варвари при Свято-Михайлівському храмі.

Відео дня

На постризі були присутні: настоятелька монастиря ігуменя Єкатерина (Смичок) та духівник обителі протоієрей Роман Барановський.

Вітаючи новопострижених, владика Олександр побажав Божої допомоги та благодаті на обраному шляху.

4 січня черниці причастилися Святих Христових Таїн за Божественною літургією, яку очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у Свято-Михайлівському храмі.

Офіційний сайт УПЦ