Керуючий справами Української православної церкви митрополит Антоній (Паканич) вважає, що у пошуках шляхів для подолання розколу в українському православ’ї, важливо “прагнути волі Божої, а не своїх амбіцій”. Про це митрополит Антоній сказав у інтерв`ю РІСУ.

“Коли є принципові розбіжності, не можна на це закривати очі та стверджувати, що їх не існує. Бога не обманеш, а людина віруюча має про це свідомо знати, інакше ми розмиваємо сам принцип церковності і канонічного права... Ми по-людськи маємо прикладати максимум зусиль для подолання церковних розділень, але завжди в церковному житті все залежить від Бога. Головне, щоб ми шукали та прагнули волі Божої, а не своїх амбіцій”, - зазначив митрополит Антоній.

При цьому керуючий справами УПЦ додав, що “застереження в неприпустимості спільних заходів з розкольницькими течіями висувають Помісні православні церкви”.

Відео дня

“Вселенське православ’я визнає в Україні тільки одну канонічну церкву – Українську православну церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Володимиром”, - констатував владика Антоній.
Керуючий справами УПЦ впевнений, що “розкол треба подолати, його необхідно вилікувати”.

“Тут доречне таке порівняння: коли в стіні наскрізна тріщина, можна робити справжній ремонт, а можна косметичний – просто пригладити, покрасити зверху і сказати, що там тріщин немає. Ми – за капітальний ремонт”. – підсумував митрополит Антоній.

Повний текст інтерв`ю читайте тут