У Києво-Печерській лаврі молитовно зустріли 2014 від Різдва Христового.

Під склепінням Успенського собору в новорічну ніч у співслужінні єпископів Ірпінського Климента і Бородянського Варсонофія, а також духовенства обителі Божественну літургію звершив намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

По закінченні нічного богослужіння Владика подякував присутнім за соборну молитву і привітав з 2014 роком від Різдва Христова, зазначивши, що головне торжество, якого з трепетом чекає кожен християнин, наготовлюючи у своєму серці ясла для Богонемовляти, вже ось-ось настане...

Відео дня

З кожним роком у ніч з 31 грудня на 1 січня все більше людей відмовляються від звичного проведення часу вдома, біля новорічної ялинки, і приходять до храмів Лаври.

У стародавньому монастирі, спрямованому золотом куполів до неба, віруючі дякують Богові за даровану милість прожитого року, просячи благословення на прийдешній, і підносять молитви до преподобного Ілії Муромця, Печерського, у Ближніх печерах спочиваючого, і святому мученику Воніфатію, пам`ять яких святкується в перший день січня.

Lavra.ua