Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив привітання Блаженнішому митрополитові Київському і всієї України Володимиру, організаторам та учасникам VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних.

Його Блаженству, Блаженнішому Володимиру, митрополитові Київському і всієї України; організаторам та учасникам VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних (30 вересня — 4 жовтня 2013 р., Свято-Успенська Києво-Печерська лавра)

Ваше Блаженство, всечесні отці, дорогі брати й сестри!

Відео дня

«Благодать вам і мир від Бога, Отця нашого, і Господа Ісуса Христа» (1 Кор. 1:3). Сердечно вітаю всіх присутніх у ці дні в стінах стародавньої Києво-Печерської лаври для участі в роботі VIII Всеукраїнського фестивалю ЗМІ православних.

На величезному просторі історичної Русі церковні мас-медіа вже стали важливим засобом християнського свідчення спасенної євангельської істини. Разом із тим вони також є силою, що сприяє зміцненню єдності віруючих, де б вони не жили. Відрадно відзначити той внесок, який зробили православні ЗМІ у висвітлення святкування знаменного ювілею — 1025-річчя Хрещення Русі. Дякую всім, хто доклав до цього своїх зусиль, і тим самим сприяв залученню сучасників до духовної традиції своїх предків.

Сьогодні практично на кожну людину день у день обрушується колосальний потік найрізноманітнішої інформації. І їй, подорожуючи в океані подій і думок, дедалі складніше знайти правильний маяк. Безліч непотрібних відомостей нерідко позбавляє нас можливості зосередитися на рухах своєї душі, поміркувати над власним життям. Технології створюють новий, віртуальний світ, але спокуси й зваби в ньому ті ж, бо, за словом апостола Іоанна, «усе, що у світі: похіть тілесна, і похіть очей, і гордість житейська» (1 Ін. 2:16). Будучи присутньою в інформаційному просторі, Церква свідчить людям про любов Господа до роду людського, про те, що виконуючий волю Божу перебуває повік, а світ і його похіть минають (см 1 Ін. 2:17). Ми покликані явити приклад того, як протистояти байдужості, ненависті й злості. Переконаний, що співробітництво у цій справі має стати одним із найважливіших завдань православних християн, що несуть своє служіння в інформаційній сфері.

Бажаю всім учасникам фестивалю конструктивної роботи, професійних дискусій і взаємозбагачуючого братського спілкування.

Благословення Господнє нехай перебуває з вами незмінно.

+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ