До 1025 річниці Хрещення Русі, яка відзначається 28 липня, у Дніпропетровську освятять храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя. Про це повідомив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков, інформує "Дніпро пост".

«За ініціативою Дніпропетровської єпархії УПЦ буде освячено храм на честь Собору Святого Іоанна Хрестителя. Ця подія має стати одним з найбільш яскравих заходів на Дніпропетровщині з відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі», - сказав Дмитро Колєсніков.

Храм розташований в Дніпропетровську на перехресті вулиці Миронова і Набережної ім. Леніна. Будівництво храму розпочали в 2007 році. Комплекс складається з будівлі храму у вигляді грецького хреста, а також оглядового майданчика навколо. Храм прикрашає бронзова скульптура Іоанна Хрестителя заввишки 7,5 м.

Відео дня

Крім того, в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі, за словами Дмитра Колєснікова, в містах і районах Дніпропетровщини пройдуть круглі столи за участю релігійних організацій, органів влади та громадськості, де обговорять історичну цінність хрещення Київської Русі. Також в рамках святкування відбудуться хресні ходи та святкові молебні.

У музеях та бібліотеках будуть організовані тематичні виставки, інформаційні години, присвячені 1025-річчю хрещення Київської Русі, в навчальних закладах області заплановані тематичні уроки з історії християнства в Україні та духовної спадщини українського народу, а також перегляди кінофільмів про пам`ятки культури.