Ігуменя Серафима відзначила 25 березня свій ювілей: настоятельці Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря виповнилося 50 років. Про це повідомляє офіційний сайт Одеської єпархії УПЦ.

"Ми сердечно вітаємо матушку ігуменю з цим знаменним ювілеєм і бажаємо їй Божої допомоги в її великотрудному служінні на благо Святої Православної Церкви", - йдеться в повідомленні.

25 березня привітати настоятельку монастиря прийшли багато служителів церкви, відомі одесити, а також прості миряни. Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел нагородив ігуменю Серафиму в цей день двома хрестами і відзначив її важливий внесок в духовне і суспільно-політичне життя міста.

Відео дня

*** Ігуменя Серафима (Шевчик Надія Вікторівна) народилася 25 березня 1963 року в Черкаській області у віруючій родині. Серафима прийшла в монастир у 17 років, після благословення на служіння старців Свято-Успенської Почаївської лаври.

У 1995 р. стала настоятелькою Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря. Обіймає посаду заступника голови комісії з духовності та культурі в Одеській міській раді.

Посада: настоятелька Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодального відділу УПЦ «Церква і культура", депутат Одеської міської ради.

Блаженніший митрополит Київський і всієї України Володимир підписав указ, згідно з яким настоятельку Одеського Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря ігуменя Серафима (Шевчик) призначено завідуючою історико-краєзнавчого музею "Православна Україна" Київської єпархії.

У 2006-2007 році ігуменя удостоєна премій "Жінка третього тисячоліття" та "Кращий християнський журналіст 2006 року".

Ігуменя Серафима - автор 15 книг з історії православ`я і духовної культури України.