В Окремому полку Президента України 23 березня відбулося урочисте завершення Всеукраїнської хресної ходи з іконою святого рівноапостольного князя Володимира. Про це повідомляє прес-служба Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України Української Православної Церкви.

У храмі Архангела Михаїла, де відтепер зберігатиметься ікона, був відправлений молебень. Очолив богослужіння голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин (Маркевич).

На богослужінні молилися: Міністр оборони України Валентин Лєбєдєв, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройними Силами України генерал-полковник Володимир Замана, інші представники керівного складу Міністерства оборони, офіцери, солдати.

Відео дня

Архієпископ Августин привітав військовослужбовців з нагоди успішного завершення хресної ходи та нагородив відзнаками та грамотами офіцерів, який зробили вагомий внесок в її організацію.

Передувало цій події відзначення Дня Збройних Сил України 6 грудня 2012 року, коли за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у Трапезному храмі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври під час урочистої Божественної літургії з нагоди 21-ї річниці з Дня створення Збройних Сил України, Міністру оборони України та Начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил України була вручена ікона святого рівноапостольного князя Володимира. Перед цим у рамках святкування Дня Хрещення Київської Русі 28 липня, в День святого рівноапостольного князя Володимира, був звершений чин проголошення святого рівноапостольного князя Володимира небесним покровителем Збройних Сил України.

Задля утвердження духовного зв’язку хрестителя Київської Русі князя Володимира як небесного покровителя Збройних Сил України з захисниками Вітчизни з благословенням Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Володимира та за погодженням з Міністром оборони України було проведено хресний хід з іконою військовими частинами. Розпочався він з Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, далі – Військовий інститут Київського Національного університету ім. Т. Шевченка, Національний Університет оборони України, Окремий полк. Полк Президента України. Загалом хресний хід відвідав понад 30 військових гарнізонів та військових навчальних закладів.