На Чернігівщині, в Прилуках до 1025-річчя хрещення Русі буде написано ікону «Собор прилуцьких святих».

Як повідомляє газета “Відомості Чернігівщини”, посилаючись на слова Прилуцького благочинного Ніженської єпархії УПЦ протоієрея Миколая Котеленеця, на іконі будуть зображені небесні заступники краю, котрі народилися в Прилуках та районі або були пов’язані з ними: святитель Іоасаф Бєлгородський, митрополит Димитрій Ростовський, священномученики єпископ Могильовський Іоасаф, єпископ Прилуцький Василій, архієпископ Омський і Павлодарський Сильвестр та преподобний Синесій.

Також очікується, що цього року прилуцькій загальноосвітній школі №13 буде надано ім’я святителя Іоасафа Бєлгородського.

Відео дня

19 березня виконком Прилуцької міської ради затвердив план заходів з відзначення 1025-річчя хрещення Русі. 

У рамках відзначення 1025-річчя хрещення Русі в Прилуках заплановано тематичні виставки в навчальних закладах, зустрічі учнів зі священнослужителями, тематичні уроки з християнської етики,  екскурсії, перегляди відеофільмів «Бережіть святині наших душ», «Сказание о крещении», «Хрещення Русі – найперше свято Вітчизни», «Володимир Великий».

Також обговорювалася можливість проведення святкового богослужіння за участю Преосвященнішого Іринея, єпископа Ніжинського та Прилуцького на площі Іоасафа Бєлгородського - з подальшим хресним ходом та освяченням каплиці святителя Іоасафа.

У ювілейний для православ’я рік буде видано фотоальбом зі світлинами храмів Прилук та Прилуцького району.