Державний комітет з питань телебачення і радіомовлення України затвердив перелік книг, які в 2013 році будуть видані за рахунок бюджету за програмою "Українська книга". Він налічує 211 видань, повідомляє Комерсант.

Зокрема, держзамовленням передбачено велику кількість книг, присвячених 200-річчю Тараса Шевченка та 1025-річчю Хрещення Русі.

Перелік книг, які в 2013 році планується видати за рахунок держбюджету за програмою "Українська книга" Держкомтелерадіо затвердив 19 березня. Документ налічує 211 книг. На відміну від минулих років (держпрограма діє з 1997 року), в перелік увійшли книги з церковної тематики - до 1025-річчя Хрещення Русі - наприклад, "Історія хрещення Київської Русі".

Відео дня

У програмі цього року немає творів, написаних чиновниками і політиками, хоча в списках минулих років фігурували книги, написані та підготовлені до друку за участю прем`єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної ради Володимира Литвина, міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова і глави Міністерства фінансів Федора Ярошенка.

На реалізацію програми "Українська книга" у 2013 році виділено 37,5 млн. грн.

Верховна Рада проголосувала за проведення 15 травня парламентська слухань, присвячених книговиданню. Глава парламентського комітету з питань культури і духовності В`ячеслав Кириленко ("Батьківщина") пояснив, що в минулому році відвідуваність бібліотек впала на 80%. "На одного читача у нас доводилося по одній книзі. А в розвинених країнах - від п`яти книг на кожного читача. Імпорт становить більше 80% українського ринку книги. Ми стоїмо на порозі масштабної кризи в цій сфері", - попередив пан Кириленко.