У Постановах Архієрейського Собору Руської Православної Церкви, що відбувся в Москві 2-5 лютого цього року, відзначається: «Освященний Собор вважає за необхідне продовження діалогу та взаємодії з державною владою Росії, України, Білорусії та інших країн канонічного простору Московського Патріархату для надання належної значущості святкуванню Дня Хрещення Русі, особливо у зв`язку з 1025-річчям прийняття Руссю християнства. Свято має бути наповнене масштабними подіями, що свідчать про духовне єднання братніх народів» (пункт 54 Постанов Архієрейського Собору).

Митрополит Київський і всієї України Володимир направив Святішому Патріарху Кирилу звернення, в якому запропонував Його Святості очолити міжнародний організаційний комітет зі святкування цього ювілею за участю Предстоятеля Української Православної Церкви і Патріаршого екзарха всієї Білорусі. У зверненні також відзначено важливість всебічної підтримки святкування ювілею з боку державної влади й громадськості Росії, України та Білорусії. Звернення було підтримане Патріаршим екзархом всієї Білорусі митрополитом Мінським і Слуцьким Філаретом.

На засіданні Священного Синоду Руської Православної Церкви, що відбулося 12 березня 2013 року, було заслухано повідомлення Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила про підготовку святкування 1025-річчя Хрещення Русі (журнал № 11).

Відео дня

Священний Синод ухвалив заснувати Церковно-громадський організаційний комітет з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі під головуванням Святішого Патріарха Кирила за участю митрополита Київського і всієї України Володимира, митрополита Мінського і Слуцького Філарета, ієрархів і представників громадськості Росії, України та Білорусії.

Також було прийнято рішення просити Предстоятеля Руської Церкви, після вивчення пропозицій, що надійшли, сформувати склад Організаційного комітету.

Президентам Росії, України та Білорусії буде направлено пропозиції щодо взаємодії державної влади трьох країн із Церковно-громадським організаційним комітетом з підготовки та проведення святкування 1025-річчя Хрещення Русі.

Патріархія.ru